Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Община Царево ще продължи да изгражда атрактивни обекти

Община Царево ще продължи да изгражда атрактивни обекти

Община Царево щепродължи да прави съвременни обекти, които да привличат туристи и да радват местните жители – спортна зала  в Царево, уникална нова историческа дестинация – Ахтопол, както и Морска градина в Лозенец.

Целта е Царево да има модерна визия за развитието на основния си поминък – туризъм.

Важна цел за общинската администрация е изграждането на Спортна зала. „Тя е важна, много дълго се говори, че нямаме такава. Волейболният отбор минава при професионалистите. Това от една страна ме радва, от друга - ме притеснява. Не може физкултурният салон на училището да се използва за спортни мероприятия от този мащаб. 30-40 г. наред това е нашата база да развиваме спорт. Не ни отива като най-големият град на юг от Бургас да нямаме такова съоръжение” – е мнението на кмета на община Царево инж. Лапчев.

Вторият обект, който ще прикове вниманието на туристите към община Царево, е в Ахтопол.

 „Това е ново площадно пространство в Ахтопол. Там стартира проект на идея да пресъздадем античния облик на града. Ако трябва да говорим за археология, културни ценности и за това дали общината може да извади на показ своята история – Ахтопол е нашето място. Стартирахме една част от пъзела, който ще трябва да довършим със собствени средства. Площадното пространство е крайно време да се промени“, каза кметът на Царево.

Друга важна цел е Морската градина на Лозенец. „Тя е изключително нужна, защото е последното зелено пространство, останало в това населено място. Не искаме да строим хотели и къщи, считаме, че зелените пространства носят много голям плюс на цялата община. Това е една от основните причини, която привлича туристите, а и местните хора ще се чувстват по-добре. През годините назад парковите пространства са били занемарени“, добави кметът.Обособяванетона Морска градина в Лозенец  ще започне след активния летен сезон и тя трябва да е готова за следващото лято. Популярният курорт ще блесне с прекрасни алеи, зона за отдих и амфитеатър.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация