Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Община Приморско почете героите на свободна България

Община Приморско почете героите на свободна България

Жителите на община Приморско честваха  Освобождението на България 3 март с полагане на венци и цветя на възпоменателните плочи в населените места. В чест на 140- годишнината от паметната дата бяха издигнати и националните трибагреници.

Тържествата на 3 март започнаха във Веселие, където жители и гости се събраха пред паметната плоча на герои, паднали за свободата на България. Там те почетоха гибелта им с полагане на венец и цветя. Програмата продължи с рецитали и песни, изпълнени от дамската битова група при читалище „Виделина -1927“.

По подобен начин с ритуал за издигане на националния трибагреник под звуците на химна, полагане на венци и цветя и рецитали почетоха Освобождението в Ясна поляна, Писменово и Ново Паничарево.

На церемониите по отдаване почит към загиналите за свободата на България присъства и кметовете на населените места.

По случай бележитата дата в салона на училището в Приморско се проведе и традиционният турнир по тенис на маса. Преди началото му спортисти, предвождани от общинският съветник и спортен деятел Пеньо Пеев, положиха цветя на паметната плоча пред общината.

През целия ден вратите на Историческия музей в Приморско са отворени за посетители. Културната институция е подготвила и прожекция на тематична презентация за Освобождението.

Дни преди Националния празник на сцените в читалищата на Приморско и Китен се изявиха самодейните състави на Дамян Дамянов, Христо Йорданов и Златка Ставрева. С изпълненията си те показаха, че са пазители на родното, повдигнаха патриотичния дух на публиката и направиха празника още по-истински и запомнящ се.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация