Предна В момента Следва
C-BLOCK KEEP MOVIN *

Новини Царево

Няма сеч и нови пътища в зоната на Силистар

Нови горски пътища не са изграждани в защитена зона Силистар. Това заяви директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас Станимир Божанов след разпространени кадри на прокаран с булдозер път преди плаж Листи в Природен парк "Странджа".

Проверката на Регионалната дирекция по горите в Бургас е била съвместна с директора на Държавно горско стопанство в Царево инж. Вълчанов.

Той обясни, че горскостопанският план от 2016 година на Държавното горско стопанство в Царево показва, че тези пътища трябва да се поддържат във вид, за да може пожарни автомобили да навлизат в иглолистните масиви и да гасят горски пожари.

„Това са стари съществуващи пътища, по които е извършено престъргване с тежка техника. Категорично по цялото трасе няма съборени дървета. Единствено в долния край, където свършва пътя на метри от морето, има съборени на две места по десетина дървета, но те са издънкови стебла, не е ценна дървесина.“

Двамата специалисти уточнямат, че тези дървета са били опасни и така или иначе е трябвало да бъдат премахнати.
Тома Белев от от Асоциация на парковете в България разпространи кадрите, в които се виждат следите от тежка техника и изпрати сигнал до институциите, за да се установи дали има извършени нарушения в  района на Силистар.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация