Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Ново читалище във Фазаново

Ново читалище във Фазаново

В странджанското село Фазаново учредиха читалище. Културното средище ще носи името на селото, а за учредяването му се събраха над 50 души.
Наред с избирането на всички органи, които изисква Закона за Народните читалища, събранието набеляза и някои инициативи, които ще бъдат реализирани през следващата година.

Сред учредителите на Народно читалище „Фазаново-2017“ са известният актьор Юрий Ангелов, носителят на пояс „Дан Колов“ Стефан Иванов, художникът Красимир Слабаков и много други.

За новоучреденото читалище ще работят и председателят на Литературен клуб „Смисъл“ поетесата Виолета Христова, председателят на Фондация „Аматерас“ и организатор на Международния хартиен фестивал художничката Даниела Тодорова, създателят на „София филм фест“ Стефан Китанов  и много други известни личности.

Основен приоритет на читалището ще бъде организирането на събития, които утвърждават съвременното изкуство и носят посланията на днешната българска и световна култура. За законовата прецизност на новата нестопанската структура ще се грижи адвокат Иванка Георгиева, специалист  по авторско право и интелектуална собственост.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация