Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Новият туристически район "Южно Черноморие" вече е факт

В Бургас учредиха туристически район "Южно Черноморие", което ще бъде оглавяван от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов. На учредяването на новата туристическа структура присъстваха кметовете на Царево, Созопол, Приморско, Малко Търново, Несебър, Средец, Айтос и представители на пет неправителствени организации.

В Управителния съвет има седем членове. Община Царево се представлява от кмета нж. Георги Лапчев, Бургас  - от Живко Табаков, Община Несебър от кмета Николай Димитров, Поморие от кмета Иван Алексиев, Малко Търново от кмета Илиян Янчев, Созопол от кмета Панайот Рейзи.

Предстои вписване на организацията в Министерството на туризма, след което тя реално ще започне да работи. 
Новият туристически район ще обедини усилията за участие по международните борси, ще се работи и по проекти за туристическите маршрути, създаване на туристически продукти, осъществяване на регионален маркетинг и реклама и др.

Членският внос за морските общини в новия туристически клъстер ще е 2 000 лева.  От своя страна общините, които не са по морето, ще дават по 1000 лева, а община Малко Търново ще плаща 500 лева.  По 500 лв. ще плащат и неправителствените организации.

В момента в национален мащаб са създадени други два туристически района - "Родопи" и "Северно Черноморие". „Южно Черноморие”е третият.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация