Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Новата кауза на Община Царево е четирилентов път от Созопол на юг

Новата кауза на Община Царево е четирилентов път от Созопол на юг

„Новата кауза на Община Царево е четирилентов път от Созопол до Царево” – това заяви градоначалникът инж. Георги Лапчев в студиото на POWER FM.

„Повечето кметове на област Бургас се събрахме на среща при бургаския градоначалник г-н Николов и обсъдихме идеята. Колкото и футуристично да звучи това намерение, то е факт.

Отсечката от Бургас до Созопол ще бъде напълно реновирана, а може би и разширена. Община Царево вече е започнала проучвателни дейности. Стартирано е  проектирането и в момента се събира цялата необходима база  данни – къде има частни имоти, какви са сервитутите, какви електрически и водни комуникации преминават по трасено и т.н.  Предстоят сериозни ангажименти на местните власти по отношение на парцеларни планове, по ОВОС, отчуждаване на територии...

„Ще се опитаме да получим вече договореното финансиране по отношение на пътна инфраструктура най-скоро” – каза още инж. Лапчев.

„Вече няколко пъти правя лични замервания при нормално шофиране за колко време стигам от Бургас до Созопол. Созопол е точно средата на пътя до Царево и шофирането до там отнема  15-на минути. А когато свърши четирилентовият път, движението до Царево отнема два-три пъти повече време.

Със сигурност ще има отново пререкания с природолюбители и защитници, които ще се противопоставят на построяването на пътя. Истината е, че добрият път ще отвори възможност за инвестициии и икономика. Ще има по-доблър достъп до района и освен като желана туристическа дестинация, Царево ще получи нови възможности” – сподели градоначалникът.

„Работните места са нещо изключително важно. Защото трябва да мислим за хората и десетте месеца извън летния сезон. Не можем да разчитаме само на него. Трябват алтернативи. А за да ги има, трябва качествена транспортна връзка. По-големие компании създават и повече работни места. Ориентират се добре в обстановката . Ние имаме ресурс, имаме възможности, но нямаме достъп, тоест – път”, каза кметът.

Инж. Лапчев се надява до следващия програмен период – 2020 година, пътят да бъде готов. Южноморските общини ще обединят усилията си в посока построяване на новия път. А кметът на Царево разчита на традиционно доброто сътрудничество с Приморско и Созопол.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация