Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Нека е лято без пожари

Нека е лято без пожари

Статистиката показва, че основните причини за възникването на пожарите е човешка небрежност: в 1 % от случаите горските пожари се причиняват от мълнии, а в останалите 99 % причина за огнените бедствия е човешка дейност, било небрежност или умишлени действия.

Ето какво каза за  POWER FM главен инспектор Кирил Киряков – началник на РСПБЗН – Царево:

„Във връзка с настъпването на жегите и пожароопасния сезон, който в нашата община съвпада с туристическия, искам да напомня опасностите, които произтичат от небрежност и неглижиране на ситуацията.

Пушейки в колите си, не изхвърляйте незагасени цигари. По пътищата, особено в южно направление, има много растителност, която е лесно запалима. Има масиви с реколта и необработени тревни площи. Тревите са много и високи,  благодарение на майските дъждове. Не извършвайте палежи на стърнища, слогове и крайпътни ивици и сухи треви”.

На жители и гости на община Царево, гл.инсп. Киряков напомни да бъдат внимателни, боравейки с огън на открито. И добави:

„Всички наематели, собственици и ползватели на туристически и търговски обекти имат задължения във връзка с пожарната безопасност. Нека да зареждат противопожрните уреди и следят изправността им. Организационните задължения също не бива да бъдат пренебрегвани – инструктаж на персонала, обучение, проиграване на аварийните планове.  Ние, разбира се, проверяваме обектите, но всеки отговорен човек не чака проверки, за да свърши работата си”.

Напомняме: По време на пожароопасния сезон се забранява изхвърлянето на горими отпадъци, които трябва да се депонират само на определените за целта места.

ЗАБРАНЕНО Е ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА И НА СТЪКЛЕНИ БУТИЛКИ, КОИТО МОГАТ ДА ИМАТ ЕФЕКТА НА ЛУПА.

Местните власти в община Царево и Горското стопанство имат специализирано наблюдение в поверените им територии и дежурства по график. В процес е организирането на доброволни формирования за гасене на пожари.

На слушателите на POWER FM началникът на Пожарната в Царево пожела успешен летен сезон – без аварии, пожари и проблеми.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация