Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Националният празник 3 март в Царево

Националният празник 3 март в Царево

На 3-ти март от 10:15 часа на площада в Царево ще започне тържественото честване на  Националния празник на Република България.

Празничната програма пред НЧ „ Георги Кондолов – 1914“ ще открие изпълнение на духовия оркестър , след което ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите воини за Освобождението на България, поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов и церемония по издигане на националния флаг.

След тържествения ритуал  децата от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ ще рецитират стихове, а самодейните състави при местното читалище ще изнесат  празничен концерт, посветен на 139- годишнината от Освобождението на България.

В 12:00 часа на градския площад ще стартира инициативата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“. "Българи за България" призовават всички сънародници в страната и по света да покажат, че българщината и традициите са живи! За да може българинът да се прояви красиво, нужна му е форма на изразяване с музика и танц! А кръгът, който създава хорото, е символ на вечността.

Община Царево и местните клубове по народни танци канят всички жители и гости, любители на българския фолклор  да се включат в каузата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация