Предна В момента Следва
TAYLOR SWIFT ME! (FEAT. BRENDON URIE OF PANIC! AT THE DISCO)

Новини Царево

„Направи добро! Дари книга! Чети повече!“

„Направи добро! Дари книга! Чети повече!“

Ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров” в Царево дариха книги на свои връстници в Молдова.Децата от Клуб „Млад PR, журналист и фотограф” се включиха в благотворителна инициатива по повод Международния ден на книгата.

Този ден на е насочен главно към младите хора и подрастващите. Той свидетелства както за гениалността на великите автори в миналото и настоящето, така и за нужда от образование и култура, които черпим от книгите.

Бъдещите журналисти дариха любимите си книги на 120 деца от българското училище в област Тараклия - средище на българите в Молдова.

„Никъде не сме ходили, от село не сме излизали, а в 4 държави живяхме“. С тези думи, изречени някога от бащата на Сергей Филипов, кмет на град Тараклия в Молдова, може съвсем накратко да се опише съдбата на бесарабските българи в областта.

И тъй като държавата България е, меко казано, незаинтересована от съдбата на българите, напуснали страната, децата от Царево решиха да дарят съпричастие на приятелите си отвъд граница.

С речници и учебни помагала по български език в дарението се включи Мария Димитрова, ръководител на Клуба. Споделя, че със своите ученици са положили успешно начало на благотворителна инициатива, която да се превърне в традиционна  за разпространението на любовта към четенето.

Малките журналисти от Царево са категорични: „Направи добро! Дари книга! Чети повече!“.

Споделените от тях книги ще бъдат прочетени в едно българско училище, от което получиха поздрав: „Герои, участвате в тази мисия!”.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация