Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

„Направи добро! Дари книга! Чети повече!“

„Направи добро! Дари книга! Чети повече!“

Ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров” в Царево дариха книги на свои връстници в Молдова.Децата от Клуб „Млад PR, журналист и фотограф” се включиха в благотворителна инициатива по повод Международния ден на книгата.

Този ден на е насочен главно към младите хора и подрастващите. Той свидетелства както за гениалността на великите автори в миналото и настоящето, така и за нужда от образование и култура, които черпим от книгите.

Бъдещите журналисти дариха любимите си книги на 120 деца от българското училище в област Тараклия - средище на българите в Молдова.

„Никъде не сме ходили, от село не сме излизали, а в 4 държави живяхме“. С тези думи, изречени някога от бащата на Сергей Филипов, кмет на град Тараклия в Молдова, може съвсем накратко да се опише съдбата на бесарабските българи в областта.

И тъй като държавата България е, меко казано, незаинтересована от съдбата на българите, напуснали страната, децата от Царево решиха да дарят съпричастие на приятелите си отвъд граница.

С речници и учебни помагала по български език в дарението се включи Мария Димитрова, ръководител на Клуба. Споделя, че със своите ученици са положили успешно начало на благотворителна инициатива, която да се превърне в традиционна  за разпространението на любовта към четенето.

Малките журналисти от Царево са категорични: „Направи добро! Дари книга! Чети повече!“.

Споделените от тях книги ще бъдат прочетени в едно българско училище, от което получиха поздрав: „Герои, участвате в тази мисия!”.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация