Предна В момента Следва
ON AIR 16:00 - 18:00
Power Top 30 Програмата

Новини Царево

Наградиха победителите в Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Наградиха победителите в Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Официалната церемония по награждаване на отличените в Националния литературен конкурс „С море в сърцето” се проведе на 1юли 2017 г. в Лятното кино на град Царево. В третото издание на конкурса участие взеха над двеста автори, чиито текстове бяха оценени от тричленно жури в състав: проф. дн Боян Биолчев (председател) – филолог, сценарист и белетрист, Милена Лилова- поетеса, Николай Табаков – писател и издател. Съгласно класирането на журито, наградените в раздел проза са:                                                                                                                                  

Антония Атанасова (1-во място),

Иванка Краева (2-ро място),

Николай Мирков (3-то място),

 

в раздел поезия :

Кръстьо Раленков (1-во място),

Мария Панайотова (2-ро място),

Минко Танев (3-то място).

Отличените автори, заели призовите места, получиха, парична награда, плакет и грамота. В приветствените си думи към участниците и публиката кмета Лапчев подчерта, че се чувства задължен да подкрепя хората, които чрез перото изразяват своите чувства към морето и  в негово лице талантливите писатели на България имат постоянен приятел. Специален гост на церемонията по награждаване бе народният представител г-жа Диана Саватева.

Участници и публика в Националния литературен конкурс „С мре в сърцето“ бяха поздравени от децата от Школата по пиано с ръководител г-жа Костова.

Тридесет от текстовете на номинираните и участници са събрани в сборник, издание на община Царево, който скоро ще бъде достъпен и в електронен формат.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация