Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, BEBE REXHA I'M GOOD (BLUE)

Новини Царево

На вниманието на лицата, извършващи хотелиерска дейност

На вниманието на лицата, извършващи хотелиерска дейност

На вниманието на физическите и юридическите лица, извършващи хотелиерска дейност в местата за настаняване в категоризираните обекти на територията на община Царево като: стаи за гости, апартаменти за гости, къщи за гости, сем. хотели, пансиони, хотели, мотели, хостели, почивни станции, къмпинги и бунгала

Уважаеми хотелиери,

На 15.10.2019 г. в Държавен вестник е обнародвана Наредба за Националния туристически регистър (Наредбата).

Съгласно § 2 от Заключителните разпоредби на Наредбата всички лица, които упражняват дейност в категоризираните места за настаняване, трябва да подадат информация до категоризиращия орган за актуалния си електронен адрес (e-mail) в тридесет дневен срок от влизането в сила на Наредбата.

В тази връзка публикуваме ФОРМУЛЯР ЗА ПОДАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ за актуалния електронен адрес на лицето, извършващо дейност в категоризирано място за настаняване, съгласно § 2 от ЗР на Наредбата за Националния туристически регистър, приета с ПМС № 252 от 08.10.2019 г., обн. ДВ. бр. 81 от 15 Октомври 2019 г.

До Министъра на туризма формуляр попълват лицата, извършващи дейност в места за настаняване клас А, категоризирани от министъра на туризма съгласно чл. 127 от Закона за туризма: хотели (категория три, четири и пет звезди), апартаментни туристически комплекси, вилни селища, туристически селища, вили, туристически хижи.

До Кмета на съответна община формуляр попълват лицата, извършващи дейност в местата за настаняване клас Б, категоризирани от кмета на общината съгласно чл. 128 от Закона за туризма: хотели (категория една и две звезди), мотели, семейни хотели, хостели, пансиони, почивни станции, стаи за гости, апартаменти за гости, къщи за гости, бунгала, къмпинги.

За категоризираните от Кмета на община Царево туристически обекти Формуляр за актуален електронен адрес (по образец) следва да подавате по електронен път на следните e-mail адреси: tsarevo@dir.bg и mariq.kusheva@abv.bg

   Съгласно чл.11, ал.2 от Наредбата за Националния туристически регистър лицата, които упражняват дейност в места за настаняване със сезонен режим на работа се задължават  в  14-дневен срок преди започване на дейност в обекта да информират категоризиращия орган по електронна поща за периода в годината, през който ще предоставят туристически услуги.

-  Формуляр за подаване на информация за сезонен режим на работа (образец)

-  e-mail адреси за подаване на формулярите:

tsarevo@dir.bg и mariq.kusheva@abv.bg

 

За повече информация: тел: 0590/55013

Отдел „Стопански дейности“Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация