Предна В момента Следва
CLEAN BANDIT MAMA (FEAT. ELLIE GOULDING)

Новини Царево

Мост при Резово ще свързва България и Турция

Турция започна работата по проект за строителството на мост над Резовската река, по която минава границата й с България в най-североизточната й точка, предаде Анадолската агенция.

Управителят на крайграничната област Къркларели /Лозенград/ Осман Билгин заяви пред директорите на ресорните офиси, че дейностите по изграждането на съоръжението, което ще свързва двете съседни държави, са ускорени и проектът е приоритет за района.

Идеята е мостът да бъде между двата речни бряга от турското село Беендик до българското Резово, посочи Билгин. Той подчерта, че областната управа настоява и за нови сухопътни ГКПП-та на двете страни на моста, което според него ще засили двустранните връзки.

Искане за мост над река Резовска и ГКПП до село Резово е обсъждано и в края на февруари 2013 г. в Царево при посещението на делегация от Къркларели. Тогава обаче все още граничната река не беше дестинация за нелегалните мигранти към Европа.

В началото на 2017 г. турските трафиканти се отказаха от Егейско море и се насочиха към Резовската река. Маршрутът започваше от кафенета в Истанбул и минаваше през Къркларели до последната точка при село Демиркьой край реката.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация