Предна В момента Следва
120 MIN METROPOLIS PART 1

Новини Царево

„Морски изгреви“ в Ахтопол

Стартира фестивалът „Морски изгреви“ в Ахтопол – събитие, обединяващо изкуствата, духовността, здравето и красотата. Фестивалът продължава до 29 юли, а програмата му включва йога практики, семинари, презентации, музикални и циркови изпълнения.
Всяка сутрин гостите на „Морски изгреви“ могат да посрещнат слънцето с йога – в южната част на плаж Ахтопол или на скалите край фара на пристанището. През деня в галерия „Алтер Его“ и „Кинополоис – Ахтопол“ ще се провеждат семинари на различни теми в сферата на духовността, здравето и красотата, водени от Мадлен Алгафари, д-р Румен Стоилов и още много други.

Вечерната програма на фестивала, която започва от 19:30 часа на открита сцена пред кметството в Ахтопол, за първи път включва не само музикални изпълнения, но и акробатични номера – благодарение на „Цирк Де Ла Люлин“. Организаторите са подготвили и пътуващ семинар на тема „Митичната Странджа“, в рамките на който гостите могат да наблюдават възстановка на ритуал на тракийското светилище Бегликташ и да посетят китното село Българи. 

„Главната цел на нашия фестивал е Ахтопол да се превърне в предпочитано място за отдих на хората с интерес към природосъобразния начин на живот. С повишаването на интереса към организираните събития ние вече пета година показваме, че сме все по-близко до постигането на тази цел. Все пак Ахтопол е разположен в полите на природен парк и е едно от малкото места, които обединяват в себе си митичността на Странджа планина и непокорното Черно море – комбинация, която дава възможност на всеки да преоткрие себе си“, споделя Евгени Райков, главен организатор на фестивала.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация