Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Млади художници от странджански пленер откриват с изложба декемврийските празници

Млади художници от странджански пленер откриват с изложба декемврийските празници

Картините на децата, взели участие в националния детски пленер „Странджанска дъга – ЗУНКА“ ще бъдат едно от първите неща, което посетителите на читалище „Георги Кондолов - 1914” в Царево ще виждат в продължение на месец. Не само това. Откриването на изложбата е в 16 часа на 2 декември, което всъщност е начална точка на коледните, никулденски и новогодишни празници в най-морския град на България.  Елхата и центъра ще грейнат празнично едва няколко часа по-късно. Изложбата е посветена на Странджа и града, който на 6 декември ще отбележи своя официален празник.

В последния за сега художествен пленер „Странджанска дъга – ЗУНКА“, проведен в Царево преди месец, взеха участие 15 деца от 5 художествени школи в цялата страна. Това са възпитаниците на асеновградските школи „Пъстроцвет” на Георги Коройчев и „Венче” на Диана Коройчева, първомайската школа на Зорка Каразапрянова, възпитаници на СУ „Васил Левски” -  Малко Търново и СУ „Добри Чинтулов” - Бургас, както  и възпитаници на школата на Златка Бобева. В продължение на седмица младите творци рисуваха, апликираха и моделираха. Сега всички творби на децата се числят в художествения фонд на ПП «Странджа».

Служителите на природния парк правият всичко по силите си да образоват, показват, запознават и поднасят увлекателно красотата на най-непознатата и тайнствена планина у нас на утрешните пълнолетни и пълноценни граждани на България.

От ПП „Странджа” освен че са осигурили прекрасните условия за младите творци, продължават да инициират най-разнообразни събития, за да покажат прелестта и уникалността на Странджанския регион. Царево, като част от Странджа, посрещна и приюти художествения пленер след години прекъсване, преди месец. Сега жители и гости на общината с право и гордост ще имат възможност да се насладят на артистичния поглед на младите художници, пресътворен в багри.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация