Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Министър Димов: Новият общ градоустройствен план за община Царево е щадящ природата

Министър Димов: Новият общ градоустройствен план за община Царево е щадящ природата

Новият общ градоустройствен план за община Царево е много по-щадящ природата, според министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Преди дни екоминистерството публикува на сайта си доклад за оценка на въздействието върху защитени зони на изменението на плана на Церево и до 4 май приема мотивирани становища по него.

Според публикации в медиите планът предвижда нови 83 хектара от природен парк Странджа да бъдат застроени. Това предизвика гневна реакция на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев и местни жителите, които заявиха, че се тиражират лъжи. 

"И може би едно от най-важните неща е да има регламент – да е ясно къде какво може. Защото, когато няма регламент, при всички положения всичко е разрешено. Така, както и всичко е забранено", коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов. 

"Тук говорим за „Натура“, следващото ще е екологичната оценка, което отново ще има 30-дневен достъп, вече след като са отразени бележките, отново ще има бележки и едва след това ще се премине към обществено обсъждане на двете заедно и гледане от Експертния съвет. Така че процедурата е тежка и дълга“, обясни още Димов.


 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация