Предна В момента Следва
DJ BURLAK BAN GO BAN GA

Новини Царево

Министър Аврамова за пътя Царево - Малко Търново: "През 2019 г. при подходящо време и осигурено финансиране ще се изпълни ремонта за укрепване на участъка"

Министър Аврамова за пътя Царево - Малко Търново: "През 2019 г. при подходящо време и осигурено финансиране ще се изпълни ремонта за укрепване на участъка"

През 2018 г. са вложени общо 4 558 816 лв.  за дейности по програмата за поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас. За подготовка на пътищата за есенно-зимния сезон са отделени 342 839 лв. и до средата на декември ще бъдат приключени планираните ремонтни дейности. Тази информация изнесе регионалният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос, зададен от депутатите Димитър Бойчев и Диана Саватева.

Те насочиха вниманието към извършването на неотложни ремонти на пътни отсечки в Бургаски регион до края на 2018 г., към ремонта на пътя Царево-Малко Търново и пукнатина от старо свлачище на пътя Бургас – Малко Търново.

„Сред проблемите, които силно вълнуват хората, е състоянието на второкласната и третокласната пътна мрежа, особено в по-отдалечените райони. Има случаи, свързващите отсечки между две населени да не са основно рехабилитирани от години. Ремонти се налагат и на пътища, които принципно са в добро състояние, но минават през участъци със свлачища или срутища, както в местността Босна“, коментира от трибуната Бойчев. Той попита за дължината на ремонтираните участъци, предвидените средства и дейности, които ще бъдат извършени до края на годината.

„По случая с посоченото свлачище – става дума за пукнатина и улягане на настилката на първокласния път, сигнализирано е с пътни знаци за неравности и ограничение на скоростта. Възложено е инженерно-геоложко проучване, за да се установят причините за пропукване на настилката и изготвяне на проект за възстановяване на пътя. През 2019 г. при подходящо време и осигурено финансиране ще се изпълни ремонта за укрепване на участъка. Дотогава ще бъде извършено преасфалтиране на повредената настилка“, каза министър Аврамова.

До средата на декември трябва да приключат ремонтните дейности по път II-99 Царево-Малко Търново, и път III-9009 Ново Паничарeво-Ясна поляна.

„За жителите на област Бургас, с които провеждаме срещи постоянно, е важно да са информирани за текущите и бъдещите ремонти, много от тях ежедневно се движат по третокласни пътища между малките населени места.  Надяваме се, както каза министър Аврамова, да се използва всеки хубав ден, за да бъдат извършени започнатите ремонти в срок и хората да пътуват спокойно“, коментира Диана Саватева. Тя отново насочи вниманието състоянието на отсечката между Царево и Малко Търново, включена сред местата за неотложни ремонти.

Според министър Аврамова в момента там се ремонтират банкети и водостоци, а при хубаво време ще започне полагане на асфалт. То ще продължи до края на годината при добри метеорологични условия, както е заложено по график. Тя не уточни параметрите на участъка, но заяви, че ако времето не стигне, ремонтът ще продължи и през 2019 г.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация