Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Летните проверки от ДМДТ - Царево, започват

Летните проверки от ДМДТ - Царево, започват

Започват оперативни проверки по всички търговски обекти в община Царево за целия активен летен туристически сезон - 2017 година. Контролът е на основание Закона за местните данъци и такси, Закона за туризма,  Закона за устройство на територията и други нормативни актове.

Сред основните акценти и цели на проверяващите ще бъдат бизнесът в сферата на туризма да спазва дисциплина и да бъде повишена степента на доброволното спазване на данъчните закони.

При констатиране на нарушения на законодателството - укриване на обекти, обороти, нощувки, дейности и други, законните санкции ще бъдат приложени в цялата им строгост.

Търговци и хотелиери на територията на общината трябва да имат предвид, че ще има внезапни оперативни проверки, ще бъдат под внимание и сайтовете за реклама, резервации и обявените налични свободни места за установяване на реалната заетост в туристическите обекти.

Всеки хотелиер или търговец, който спазва законите може да бъде спокоен. Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време на активния летен туристически сезон. Общината ще гарантира спокойното протичане на туристическия сезон, но ще се намесва категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци.

Контролните органи декларираха пред радио POWER FM добронамереност и желание за поддържане на полезен диалог с всички търговци и хотелиери.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация