Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Консулът на Италия у нас ще гостува на „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“

Консулът на Италия у нас ще гостува на „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“

Богата програма обещават организаторите на предстоящите есенни ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“, които ще се проведат в китния Ахтопол между 21 и 23 септември. Както и в минали години, събитието е тематично, като този път темата ще бъде „сМисъл“ за морето. Освен дегустации на автентични за морето и Странджа храни програмата предвижда няколко интригуващи изложби, творчески и кулинарни ателиета, филмови прожекции, дискусии и много музика. 

Специални гости на събитието ще бъдат почетният консул на Италия за Варна и Бургас Н.Пр. Антонио Таркуинио и италианската художничка Симона Рици. Повод за посещението им е изложбата „Българското присъствие в средновековната италианска поезия“, в която ще можем да разгледаме няколко творби, посветени на българите, както и репродукции от творбата на италианския поет и драматург Лудовико Ариосто - „Бесният Орландо”. Освен в изложбата г-н Таркуинио ще се включи и в кулинарна работилница за автентичните вкусове от Италия, а г-жа Рици ще ръководи творческо ателие.

Очакват ни и още няколко интересни изложби - „Семейните албуми на странджанци говорят“ и „Храмовете на Странджа“, подготвени от исторически музей „Проф. Александър Фол“ в Малко Търново, изложбата-живопис „сМисъл“ на галерия „АлтерЕго“ в Ахтопол, както и изложба на подводна фотография.

Предвидени са още прожекция на филма „Знаеш ли, бедни ми рибарю” по сценарий на Георги Ингилизов и с режисьор Христо Димитров – Хиндо, както и дискусия за океанския и морския риболов. За фолклорната програма ще се погрижат странджанският народен певец Костадин Михайлов, битовата група на с. Веселие и фоклорната група на с. Синеморец, а музикалните вечери ще преминат под звуците на джаз и блус с групите „Блус трафик“ и „Къде бъркаме? С.Д.С. 3,14“.

В последния ден на събитието – 23 септември, ще бъдат обявени победителите от литературния конкурс за поезия и проза „Морето!“ 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация