Предна В момента Следва

Новини Царево

Кметът на Царево - Проблемът със застрояването може да се реши с Общ устройствен план!

Кметът на Царево - Проблемът със застрояването може да се реши с Общ устройствен план!

Проблемът със застрояването по Черноморието може да се реши с Общ устройствен план. Това е мнението на кмета на Царево инж. Георги Лапчев.

„Хората на Царево не желаят да има застрояване на района, защото отлично осъзнават, че това ще го погуби – най-вече от гледна точка на туризма. На проблема със застрояването трябва да се гледа не обект по обект, а по-глобално.

Преди повече от 15 години управлението на държавата е взело решение, че цялото това Черноморие ще има точно такъв характер, че ще започне да се строи – за цялото Черноморие говоря. И тогава се стартирали стотици процедури.

Разбира се, настъпват промени, идва ново управление на държавата, обществото става много по-чувствително към екологията, но така или иначе процедурите са стартирали и затова напълно резонно е в момента Върховният съд да отсъжда точно това, защото той следва закона”, коментира кметът.

Относно ситуацията около „Корал”, градоначалникът коментира: „Не вярвам, че този огромен комплекс трябва да се появи там и не само той – още много други”.

Той беше категоричен, че общината няма как да обезвъзмезди инвеститора на обекта край „Корал”, защото в такъв случай ще трябва да плащат жителите на общината, а това е непосилно и несправедливо.
 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация