Предна В момента Следва
NICO & VINZ AM I WRONG

Новини Царево

Кметът на Царево е категорично против бежански център в Странджа

Кметът на Царево е категорично против бежански център в Странджа

Специално за POWER FM и във връзка с информацията, че на територията на община Царево гранична полиция подготвя в пълна секретност изграждането на център за бежанци от закрит тип, инж. Георги Лапчев, кмет на община Царево, сподели: "Изпратил съм тази седмица писмо с възражение до МВР, областния управител на Бургас и всички заинтересувани ведомства с категорично възражение от името на жителите на морската ни община и с опасения за предстоящия туристически сезон - във връзка със слуховете за нов бежански център".

Информацията, която набира скорост в региона на Странджа, до момента няма официално потвърждение от властите.  Няма яснота и около мотивите за това решение.

Местните хора потвърждават, че преди дни екип от експерти и гранични полицаи е бил в Синеморец за оглед в местността „Пальокупата’’ – между Синеморец и Бродилово.

"Това просто ще ни унищожи точно преди летния сезон, напрежението е много голямо. Дори да става въпрос за националната сигурност, трябва много внимателно да се премисли самата идея. Все пак тук също живеят хора. Какво ще се случи с тях и поминъка им? Освен това се крещи, че мигрантският поток е намалял и изведнъж се появяват подобни слухове..." - каза още градоначалникът на Царево.

Според предварителните данни става въпрос за транзитен център. Идеята е при залавянето на бежанциот територията на Турция, те да не бъдат транспортирани до вътрешността на страната, а да бъдат екстрадирани обратно директно след задържането им.
"Ще предложа да гласуваме декларация за несъгласие с подобни намерения на следващо заседание на Общински съвет - Царево" - каза още инж. Лапчев. Power TOP 30

 • 1
  ANNE-MARIE
  FRIENDS
 • 2
  EQUINOX
  BONES
 • 3
  SIA
  FLAMES
 • 4
  4MAGIC
  TOGETHER
 • 5
  ARIANA GRANDE
  NO TEARS LEFT TO CRY
Цялата класация