Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Кметът на Приморско с престижен приз за принос в развитието на морския регион

Кметът на Приморско с престижен приз за принос в развитието на морския регион

Церемонията за Морските Оскари е в петък 28 юли от 19 часа в Амфитеатъра на Приморско. Предстои награждаването на най-успешните компании в морския регион - Marine Lifestyle Awards 2017.

 

Голямата награда на Морските Оскари за принос в развитието на морския регион ще отличи постиженията на д-р Димитър Германов, кмет на най-бързо развиващата се община по Черноморието - Приморско.

Мащабният форум за бизнес и туризъм, който ще се състои в петък на сцената на Амфитеатъра в града, ще възнагради иновациите и инвестициите от най-северната до най-южната част на морето ни, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. 

След мандат и половина в управлението на общината, д-р Германов постигна редица успехи в развитието както на инфраструктурата и икономиката в региона, така и в туризма, в културния и в обществения живот на града.  Приморско се нареди сред лидерите в културно-историческия туризъм и може да се похвали със своите забележителности, които не само развива, но и опазва.

Пясъчните дюни са най-добре запазените дюнни комплекси по българското Черноморие; мегалитното скално светилище Бегликташ се превърна във все по-търсена дестинация; расте интересът към скалния феномен Лъвска глава, резерватите Ропотамо и Аркутино.

Туризмът е приоритетен отрасъл за община Приморско, която реализира една голяма мечта  – Историческия музей. Той отвори врати през 2015 г. и вече привлича интереса не само на българи, а и на чужденци,  с богатата си сбирка от археологически находки и ценности. Сред тях са златното съкровище от времето на Александър Македонски,  намерено преди година от директора на музея Даниел Пантов.

Археологията на територията на общината е на голяма почит, защото чрез нея се дописват ценни страници от историята. Това е причината археологическите проучвания да получат пълна финансова подкрепа  от общината. През последните години Приморско успя да реализира редица проекти, които помогнаха тя да е предпочитано място за почивка на чуждестранни и български туристи. Това са Северния подход към морски плаж „Северен централен”, напълно обновената централна градска част, създадените алеи за разходка около морския бряг, детските площадки и зони за отдих с фитнес на открито.

Извършена е рехабилитация на социалната и културната инфраструктура, бяха реконструирани и модернизирани читалищата в Приморско, Веселие и Ясна поляна.

Съществена придобивка за с. Писменово е изграденият туристически-посетителски комплекс с традиционни занаяти.

Приморско спечели и ключови за общината проекти,  реализирани  с европейско финансиране. Решен е и важният проблем, свързан с водопроводната и канализационна система. Тя е подновена, изградена е пречиствателната станция в с. Веселие, а съвсем скоро и жителите на Приморско и Китен ще се радват на реконструирана и модернизирана пречиствателна станция. Всичко това превръща Приморско в една от водещите общини в страната и я нарежда сред  лидерите в Черноморския регион.

Морските Оскари за поредна година ще покажат добрите практики в развитието на региона. Семейни, бутикови и арт хотели ще "дефилират" по време на празничното за българския бизнес и туризъм събитие. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация