Предна В момента Следва
LADY GAGA BORN THIS WAY (REMIX)

Новини Царево

Кметът на община Приморско д-р Германов на работна среща с министъра на туризма - " Нивото на работа между общински и държави служби е изключително добро"

Кметът на община Приморско д-р Германов на работна среща с министъра на туризма - " Нивото на работа между общински и държави служби е изключително добро"

Летният сезон се развива много успешно, вече започнахме подготовката за следващата година. "За първите 7 месеца на 2018 г. у нас са пребивавали над 5,2 млн. чужди туристи, което е близо 7% ръст спрямо същия период на миналата година" - това заяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, която проведе работна среща с контролните органи, туристическия бранш и местната власт.

В срещата участваха директорът на областната дирекция на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, директорът на РИОСБ - Бургас Тонка Атанасова, кметът на Приморско  д-р Димитър Германов, представители на контролните органи, кметове на общини, експерти от областната администрация и предприемачи.

Кметът на община Приморско д-р Германов заяви, че нивото на работа между общински и държави служби е изключително добро. „Надявам се с промените в законодателството нещата да станат още по-добри“, заключи той.

Ангелкова благодари на всички контролни органи, които помогнаха да се гарантира високото качество на туристическия продукт през сезона. "България става все по-разпознаваема дестинация, предлагаща високо качество на добра цена" , каза министърът и отчете, че миналата година са извършени над 300 проверки на плажове, хотели и други туристически обекти. Инспекциите продължават и ще бъдат безкомпромисни, обеща тя. 

Министър Ангелкова обърна внимание, че с промените в ЗУЧК специално се регламентира опазването на дюните и неохраняемите плажове. Някои юридически лица използват неохраняемите плажове за търговска дейност, което не е разрешено, поясни тя. Договорите на тези стопани, които имат повторяемост на нарушенията, ще бъдат прекратени, подчерта министърът. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация