Предна В момента Следва
JOEZI 7 SECONDS

Новини Царево

Китен ще привлича туристи с нови атракции

Ново улично лед осветление ще бъде монтирано в Китен за туристически сезон, основни алеи и зелени площи ще бъдат обновени.

Автогарата и пристанът също ще бъде пребоядисани и облагородени.  Като цяло, основният акцент ще падне върху инфраструктурата.  Две улици "Пирин" и "Люлин" ще бъдат преасфалтирани,  като на първата ще бъде подменен и водопровода.

"Това, което правим в момента е зелена площ, градинки, повдигнати,  с високи бордюри, с капково напояване, с пейки, като седнеш - да гледаш морето. Детска площадка ще бъде изградена в друг парк, него също обновяваме в момента. Ще има голяма пързалка, с катерушки, с люлки и нови лед-лампи. Наблягаме на тези неща, защото хората не идват само на море, те се разхождат и забавляват. Букви, с които се изписва „Китен”,  ще бъдат сложени в центъра до кметството с рамка. Така всяко семейство,  заставайки до буквите, които са високи метър, ще може да си направи снимка", обясни кметът на градчето Катя Вълчева.

Освен ремонти, в плановете за лятото са включени и традиционни и нови културни прояви. Началото ще бъде поставено с празника на града в края на май, следва "Атлиманска огърлица".  За всеки летен месец е предвидена фолклорна програма , а през август ще се състои и фестивалът “Ноти по пясъка“. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация