Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Китен с отчет за отминаващата година

Китен с отчет за отминаващата година

Китен показа в снимки свършеното през изтичащата 2018 година. Кметът на морския град Катя Вълчева даде пример за равносметка, като изпрати до всяко домакинство писмен отчет за дейността си. 

Тя прави това всяка година, като отчетът й е прикрепен към коледната картичка с поздрав до всяко семейство.

В отчета са включени обновяването на автогарата с външно и вътрешно пребоядисване, поставяне на светещ надпис и ново ЛЕД осветление, както и обновяването на детската площадка срещу „Зодиак“, поставяне на скейтборд рампа за забавление на децата.

Извършен е цялостен ремонт на улица „Пирин“, която е с нови тротоари,  подменен водопровод, засадени дръвчета и цялостно асфалтирана. 

Цялостно асфалтирана е и улица „Люлин“, подменен е водопровод на отсечка от улица „Петрова нива“. 

Обновен е кът за отдих край читалището. 

Оформен е подходът на плаж „Атлиман“ като има монтирани светеща арка, ЛЕД осветление, информационна табела на български, английски и руски езици с легендата за Китен – Урдовиза, и името на плаж „Атлиман“. 

Жителите и гостите на Китен могат да запазят спомен със снимка в забавната рамка, поставена в центъра на морския град. Нови пейки има в парка срещу ул. „Възраждане“. 

Обновен е  районът на пристанището, като там вече има изцяло нови стълбове и ЛЕД осветление по брегоукрепването на пристана, който е боядисн с цветовете на националния флаг. Оформена е и зелена площ на ул. „Васил Левски“.

Наред с новите и ремонтирани обекти Китен ще запомни 2018-та и с редица културни прояви и тържества, които ще оставят незабравими спомени, както у местните жители, така и у туристите.

Кметът Катя Вълчева е и един от малкото кметове, които оставиха на вратата на кметството личния си телефон с призив към местните хора и гостите на града да звънят за сигнали и препоръки.

По традиция в последните дни на 2018-та година местните жители заедно посрещнаха Дядо Коледа, като най-голяма радостта беше, разбира се, за децата.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация