Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

ИАРА: Риболовците в бранша са изрядни!

ИАРА: Риболовците в бранша са изрядни!

Служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са извършили над 120 изненадващи проверки в страната.

Това съобщиха от институцията, като посочиха, че във връзка с активния летен сезон усилено се инспектират търговски обекти, рибни стопанства, плавателни съдове и места за риболов. Вследствие на инспекциите за седмица са издадени 16 акта за 10 000 лв.

Търговец е хванат повторно да продава риба на пътя Созопол – Приморско без необходимите документи, сред които копие от декларация за произход и документ за продажба. Глобата, която законът предвижда за такова нарушение, е до 6 000 лв.

„Подобна търговия крие риск за купувачите”,категорични са от ИАРА и съветват хората да купуват риба само от регламентирани търговски обекти.

По време на акцията е бил обходен района от Бургас до Царево и са били проверени търговски обекти по цялото Черноморие.

За проверките патрулен катер на ИАРА е извършил проверки в Черно море на даляни, мидени ферми. Проверявани са и риболовни кораби, извършващи трална дейност – улов на пелагичен вид риба (цаца) и незаконно тралене на бяла пясъчни мида, но не са установени нарушения.

„Удовлетворен съм от тези резултати, които показват наистина отговорен риболов. Липсата на нарушения говори за повишаване културата сред представителите на бранша, в това число и на любителите рибари - един от ефектите на наскоро приетите поправки в закона.

С общи усилия успяхме да постигнем консенсус в името на развитието на сектора и правилното управление на рибните ресурси”, коментира изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов. „Не така стои въпросът обаче с нощния улов и там ще съсредоточим всичките си сили, прилагайки закона в цялата му тежест”, каза още изпълнителният директор на ИАРА.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация