Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

И тази зима Ахтопол ще е без банка

И тази зима Ахтопол ще е без банка

За втора година без банкови услуги през зимния сезон остават повече от 1000 жители на Ахтопол, както и на съседните села Синеморец, Резово и Варварa. Голяма част от тях са пенсионери. Местните хора и бизнесът недоумяват как това е допуснато. За всяка финансова операция трябва да се ходи до Царево.

"Човек трябва първо да загуби от времето си, да си осигури транспорт и трябва да се съобрази с работното време на банката, естествено, което е през работно време, естествено. И за работещите в града за да отидат да ползват услугите на банката, това означава загуба на работно време" – разказва местна жителка.

"Банковите институции нямат интерес да отварят клон в малко селище", обясняни за радио POWER FM кметът на Ахтопол Станислав Димитров. Той не спира преговорите с различни банки. Надява се Лято 2018 да посрещнат с нов клон. Казва още, че услугите на банковия офис през активния летен сезон преди да затворят единствената банка през 2016 година, са ползвали повече от 20 хиляди души. След затварянето на клона, най-близкият за жителите и туристите на града е на 14 км, десетки километри трябва да пътуват и хората от Синеморец и Резово.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация