Предна В момента Следва
KWABS WALK

Новини Царево

И Приморско празнува днес

И Приморско празнува днес

Днес и Приморско празнува. Отбелязва  празника на рибарите, моряците и банкерите – Никулден. Преди обяд с тържествена Света литургия, водосвет и отдаване на почит към рибари и моряци.

„Приемете моите най-искрени поздравления по повод светлия християнски празник – Никулден. Обръщам се към вас с пожелания за здраве и благополучие, благоденствие и вяра. Като хора, израснали на морето, препитавайки се чрез него или просто обичайки го от сърце, нека всички в този ден да благодарим на светеца – покровител – Св. Николай Чудотворец! Обръщайки се към него в добри дни и мигове на изпитания, нека дружно се помолим да ни закриля, да ни сочи верния път и да ни води напред!

Празникът е повод за радост и веселие, за дълбока признателност към всички моряци, рибари, търговци и банкери. През целия си живот Св. Николай Чудотворец е бил пример на добродетелност, човеколюбие и скромност. Бил е символ на силата и добротата. Нека ни служи за пример и ни помага във всекидневните изпитания, за да творим повече добрини! Да ни е честит празника!” – гласи поздравителен адрес от градоначалника на Приморско – д-р Германов.

Празничната програма ще продължи следобед от 17.30 часа в центъра на града, където ще грейне коледната елха. Децата от ДТС „Приморче“ ще повдигнат настроението на всички, със специално подбрани за случая танци.

Ритуалът по запалване на светлините на коледната елха ще бъде последван от традиционно българско хоро, което ще се извие около нея. Красива светлинна заря ще постави финалните щрихи на празненството за Никулден и ще даде старт на Коледните и Новогодишни празницив Приморско.

Празнично настроение очаква и жители и гости на Китен. Там честването здапочва от 12 часа пред кметството с много музика, песни и танции рибен курбан.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация