Предна В момента Следва
DAFT PUNK GET LUCKY (FEAT. PHARELL WILLIAMS)

Новини Царево

„Голямото сърце на Малко Търново“ също подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил

„Голямото сърце на Малко Търново“ също подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева и кметът на Малко Търново Илиян Янчев бяха първите, които пуснаха пластмасови капачки в поредното „Голямо сърце“. То бе открито на площада в града до сградата на общината и е част от инициативата на клуб „България за младите“ към ГЕРБ, стартирала през януари тази година. Представители на клуба Ясен Проданов, Радовеста Стюарт, Красимир Кралев и Таня Анестиева също присъстваха на събитието и дадоха личен пример.

Новото сърце е изработено и монтирано със средства от партията, а интересът към него бе голям още с откриването му днес. Учениците от СОУ „Васил Левски“ бяха подготвили пълни туби с капачки, които изсипаха в металната конструкция заедно със своите преподаватели. Инициативата уважи и общинският координатор на партията в Малко Търново Златина Койчева.

„Събраните капачки ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, където от няколко години се провежда такава акция. Със средствата от рециклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета. Малко Търново е поредния град, в който се провежда тази инициатива. Очаквайте съвсем скоро сърце да „затупти“ и в Созопол“, сподели Диана Саватева.  

Жителите на града са събирали капачки от години и са щастливи, че вече имат собствено място за събирането им. Ежегодно в края на ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Тази година тя е от 17 до 25 ноември. Целта е да се насърчат дейностите за предотвратяване образуването на отпадъци, по-голяма информираност за разделното им събиране и рециклиране. Не на последно място какво прякото въздействие върху околната среда и да се мотивират гражданите за създаване на устойчиви навици за опазване на природата.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация