Предна В момента Следва

Новини Царево

Гласове, музика и танци от Странджа ще се слеят с родопския фолклор в "Чуйте Девин"

Гласове, музика и танци от Странджа ще се слеят с родопския фолклор в "Чуйте Девин"

Над 3 000 изпълнители и зрители от цялата страна ще се съберат в сърцето на Родопите на 12 и 13 октомври.

На сцената на фестивала "Чуйте Девин" ще извиси глас голямата певица от Странджа Златка Ставрева, която тази година бе отличена с почетен знак „Златен век“ – “Печат на Цар Симеон Велики” – златен, и грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

Сред участниците тази година са и представители на община Приморско -  Дамски танцов състав "Китен" и Детска фолклорна формация „Урдовиза”. Те ще покажат неподражаемия си талант, ще представят песни, танци и автентични носии.

Уникално лазерно шоу ще освети изпълнението на десетки гайдари на сцената на предстоящия фестивал "Чуйте Девин". Събитието ще събере изпълнители и зрители от цялата страна за втора поредна година.

Отново кулминацията в програмата ще бъде общото изпълнение на над 120 гайдари, като този път ефектът от мощния звук на гайдите ще бъде допълнително подсилен от зрелищно лазерно шоу.

Към гайдарите ще се присъединят и изпълнители от близките населени места, както и музиканти от цяла България.

Майстори занаятчии от цяла България ще изложат свои изделия. Очаква се специално за фестивала да се съберат и хиляди зрители, които да се наслаждават на изпълненията на талантливите артисти, на красивата природа на Родопите, топлите минерални извори и вкусните родопски специалитети.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация