Предна В момента Следва
DEEP ZONE PROJECT VIARVAM V TEB (FEAT. BOYANA VASEV)

Новини Царево

Габровските "Зевзеци" довечера гостуват в Царево

Габровските "Зевзеци" довечера гостуват в Царево

В Царево тази вечер ще Мелпомена ще грабне  вниманието на онези които разбират от шеги, куриози и абсурди.  Постановката на Габровския драматичен театър - театър  „ ЗЕВЗЕЦИ“ с автор Алексей Попов, ще бъде представена на сцената на  НЧ “Георги Кондолов-1914“ гр. Царево.  Довечера, 12.12, 2017г в 18:00 е началото.

С тази пиеса Драматичен театър „Рачо Стоянов” - Габрово се върна с три награди от международния театрален фестивал „Марьямоль”, който се проведе в столицата на Република Коми - Сиктивкар.

Комедията  спечели три награди - за най-добър комедиен спектакъл, наградата на публиката и наградата за най-добра женска роля.

Участието на габровския драматичен театър в третото издание на „Марьямоль” има творческа предистория, без която изглежда странно това отдалечено на 4 000 километра гостуване. Основният организатор на „Марьямоль”, което на български означава див божур, e Националният музикално-драматичен театър в Коми.

Отличителната му черта е, че той е единственият театър, който играе произведения на езика коми. За четвърт век на негова сцена са поставени повече от 70 спектакъла на коми класици с идеята да се съхрани уникалният коми език. Това е угро-фински език, използва кирилица и се говори от около 300 000 души.

Преди 5 години директорът на габровския театър Невена Митева постави на сцената на коми театъра в Сиктивкар моно-спектатъла „Лейди Капулети” от Нина Мазур. В същото време в Габрово нейната колежка от Сиктивкар - главният художествен ръководител на Коми театъра Светлана Горчакова, дойде да работи с габровската трупа.

Горчакова постави комедията „Зевзеци” по пиесата на комския автор Алексей Попов „Шутники”.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация