Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Френско-германският тв канал „АРТЕ” - с филм за Странджа

Френско-германският телевизионен канал „АРТЕ”   е в процес на работа по филм за забележителностите на природен парк „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите.

Във филма ще бъдат показани най-типичните места в парка - екопътеки, красиви гледки, редки растения и емблематичната странджанска зеленика.

 След успешното провеждане на юбилейния 15-ти Фестивал на зелениката тази година интересът към парка рязко се повиши. В момента се получават запитвания за посещения от руски, чешки, турски и скандинавски туристи, както и от много българи.

По време на единствения по рода си фестивал у нас бяха показани най-интересните обекти, характеризиращи културно-историческото наследство в района Странджа. Най-древното тракийското светилище в Странджа - Мишкова нива и древният тракийски град на мъртвите в местността Пропада фокусираха вниманието на стотици природолюбители. Пещерата на египетската богиня-котка Бастет също се посещава непрекъснато, като отиването до там се съчетава с изкачването на най-високия връх в българска Странджа - Голямото градище /710м./

Архитектурният резерват с. Бръшлян предлага красота и дълголетна история като ходенето до там се комбинира най-често с посещения на красивия водопад Докузак.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация