Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Форум „Бизнес алтернативи в Странджа“

Форум на тема „Бизнес алтернативи в Странджа“, посветен на кримския чай, познат и като странджанската виагра, се проведе  в Областна администрация Бургас. 

Целта на семинара е местните да могат да популяризират свойствата и да култивират тази всепризната билка.

„Ям на Митко меда и пия чая на Киро Проданов” - така откри форума областният управител Вълчо Чолаков. /Митко е Димитър Станчев, който е носител на наградата Най-добър млад пчелар за 2015 г/.
Киро Проданов, член на Инициативния комитет и автор на книгата „Чудодейната билка от Странджа” представи целите на форума и възможностите за развитие на бизнес инициативата. 

На срещата присъстваха кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, директорът на ПП „Странджа” инж. Румяна Цвяткова, популярният актьор Юрий Ангелов, Радостина Ценова от БФ „Биоразнообразие“, известният лесовъд д-р Дико Патронов, представители на страндански общини.
Бяха представени най-новите научни открития за уникалния странджански чай Sideritis syriaca и бяха обсъдени различни бизнес инициативи в Странджа за неговото култивиране, преработка и разпространение на продукти в различни форми на основата на доказаните му фармакологични свойства.

Находищата в Странджа са запазени, сега има възможност да се култивира този чай и местните да правят бизнес от него, заяви Дико Патронов.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация