Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Фондация „Евелин Дуков“ ще помага на пострадалите на пътя

Фондация „Евелин Дуков“ ще помага на пострадалите на пътя

Близките на загиналия Евелин Дуков от Царево създават фондацията „Евелин Дуков“, с която имат за цел да помагат на пострадали при пътни произшествия със съвети как да реагират при подобни ситуации. 

Инициатори на кампания за превенция на пътния травматизм са сестрата на Евелин - Даниела Анастасова и съпругата Люба Дукова.

Утре, 15-ти май, от 9.00часа, кампанията ще бъде представена пред учениците в СУ "Никола Й. Вапцаров" - Царево.

Останете живи!
С тези думи започна един от часовете на класа в СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Приморско. Проведеното мероприятие със зрелостниците на училището и ученици, навършили 18 г., беше под надслов „Шофирай разумно, стигни жив!“. 

На срещата присъстваха близки и роднини на жертви на пътя. Споделени бяха казуси от пътни инциденти. 
Близките на на трагично загиналия велосипедист , който беше блъснат от пиян водач в Приморско миналата година, дариха книгата на Георги Стоянов по реални случки  и с автограф от автора „Останете живи“. 

Учениците се включиха активно в разговора, споделяйки лични истории и осмисляха отговорностите, които ги очакват на пътя и в живота.
Директорът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ - Приморско, г-жа Мариана Казларова, благодари на инициаторите на благородната инициатива.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация