Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Фолклорните състави към НЧ „Георги Кондолов-1914“- гр Царево очароваха Елхово

Фолклорните състави към НЧ „Георги Кондолов-1914“- гр Царево очароваха Елхово

Мъжки, женски и детски фолклорни състави към НЧ „Георги Кондолов-1914“- гр Царево, с ръководител Христо Йорданов сe отличиха с вдъхновяващо представяне на тазгодишния фолклорен фестивал с конкурсен характер „Тунджа пее и танцува“, който се проведе за трета поредна година в град Елхово. 

Целта на събитието, организирано от община Елхово и НЧ „Развитие-1893“, гр. Елхово е популяризиране на изворния фолклор по поречието на река Тунджа, Тракийската и Странджанска фолклорни области, както и съхраняване на българските песни и танци, символизиращи вечната сила на българския дух и корен. 

Екипът от специалисти, съставляващи журито и неговият председател проф. д-р Бураджиев присъдиха една първа и три втори награди в различни категории на самодейците от град Царево - Смесен народен хор – първо място, Женски народен хор – второ място, Мъжка фолклорна група – второ място, Детска фолклорна формация – второ място. 

„Колективите ни бяха поздравени от кмета на Община Елхово - г-н Киров и от председателя на нашето читалищно настоятелство г-жа Прокопова .
Благодарим на самодейците за достойното представяне на НЧ “Георги Кондолов -1914“ и на Община Царево.“ – сподели Христо Йорданов.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация