Предна В момента Следва
MILEY CYRUS PRISONER (FEAT. DUA LIPA)
ON AIR 16:00 - 18:00
Power Top 30 Програмата

Новини Царево

Финансовта рамка на Бюджет 2017 е ясна, предстои обсъждането му

Финансовта рамка на Бюджет 2017 е ясна, предстои обсъждането му

Проектът за бюджет на община Царево е вече готов. Докладната за него е внесена в Общински съвет. Предстои председателят на Съвета – г-н Скулиев, да запознае отделните комисии на местния парламент с Проекта и да насрочи дата за сесия, на която да бъде обсъдена финансовата рамка. Тя е приблизително 15 млн лева.

„В тези пари не са включени средствата по Програмата за европейска солидарност, които Общината се надява да спечели чрез проекти - каза пред радио „ POWER FM” инж. Лапчев, градоначалникът на Царево  -  Проектите ни са изключително качествени. Те вече са минали първичен контрол, ранкингът (позицията в класация) им е висок, затова се надявам, въпреки сложната политическа обстановка, да получат финансиране. На 90% съм убеден в това” – сподели още кметът.

„Тези пари не попадат във финансовата рамка за 2017г, а ще служат за дофинансиране. Но в нея е заложено съфинансиране от порядъка на 1 млн лева за същите тези проекти.

Ще има пари за рутинни дейности – почистване  и поддържане на градовете и селата, текущи ремонти и капиталови разходи. Целта е общината  да се развива и става все по-добро място за живот. Затова ще продължим с благоустрояването на парковите пространства, доизграждането на велосипедни алеи в Царево и Лозенец.

Предстои облагородяване на цялата крайбрежна алея в Ахтопол. Ще направим саниране на детски градини и училища в общината.  В Бюджет 2017 още са заложени и средства както за местните традиционни фестивали, така и за много нови културни събития” – каза инж. Лапчев.

Очакваната дата за сесия на Общинския съвет в Царево и обсъждане на бюджета за тази година е в дните, преди края на януари.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация