Предна В момента Следва
DISTURBED THE SOUND OF SILENCE (CYRIL REMIX)

Новини Царево

Финансова подкрепа от Община Царево за отлично завършващите средно образование

Финансова подкрепа от Община Царево за отлично завършващите средно образование

Завършващите средното си образование ученици с най-висок успех от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ Царево получиха финансова подкрепа от кмета на Община Царево – инж. Лапчев. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и се организира от местната организация на БЧК и нейния председател г-жа Мима Костадинова.

Отличените ученици през тази година са девет, като осем от тях получиха сумата от 500лв, а пълният отличник на випуска получи сумата от 600лв. Цел на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите – отличници, както и тяхната подготовка през настоящия кандидат-студентски период. 

„ Тъй като е от изключителна важност младите и мотивирани хора, които полагат необходимите усилия и дават най-доброто от себе си, за да бъдат първи в начинанията си, аз ще продължа да ги поощрявам и подкрепям. Финансовата помощ е винаги едно добро дело не само за бедните и онеправдани, а и за тези които са първи. Положилият най-много усилия и труд е важно да бъде поощрен и награден.“ – сподели инж. Лапчев в речта си към наградените.

Кметът присъства и на символичното засаждане на дръвче, с което всяка година завършващите средното си образование ученици засаждат в двора на СУ „Никола Йонков Вапцаров“.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация