Предна В момента Следва

Новини Царево

Финансова подкрепа от Община Царево за отлично завършващите средно образование

Финансова подкрепа от Община Царево за отлично завършващите средно образование

Завършващите средното си образование ученици с най-висок успех от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ Царево получиха финансова подкрепа от кмета на Община Царево – инж. Лапчев. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и се организира от местната организация на БЧК и нейния председател г-жа Мима Костадинова.

Отличените ученици през тази година са девет, като осем от тях получиха сумата от 500лв, а пълният отличник на випуска получи сумата от 600лв. Цел на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите – отличници, както и тяхната подготовка през настоящия кандидат-студентски период. 

„ Тъй като е от изключителна важност младите и мотивирани хора, които полагат необходимите усилия и дават най-доброто от себе си, за да бъдат първи в начинанията си, аз ще продължа да ги поощрявам и подкрепям. Финансовата помощ е винаги едно добро дело не само за бедните и онеправдани, а и за тези които са първи. Положилият най-много усилия и труд е важно да бъде поощрен и награден.“ – сподели инж. Лапчев в речта си към наградените.

Кметът присъства и на символичното засаждане на дръвче, с което всяка година завършващите средното си образование ученици засаждат в двора на СУ „Никола Йонков Вапцаров“.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация