Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Фестивалът на странджанската зеленика става на 15г

Фестивалът на странджанската зеленика става на 15г

Фестивалът на странджанската зеленика тази година навършва 15 години. Домакин на юбилейното издание ще е Малко Търново. Датите, предвидени за провеждането на единствения по рода си форум в страната са 12 и 13 май.

Фестивалът ще бъде открит в местността „Водиците”. Пак от там ще тръгват и маршрутите за любителите на разходките в планината. По предложение на специалистите от ДПП „Странджа”, са подготвени посещения до едни от най-красивите и магнетични места в тази част на Странджа – водопадите на Стоилово, тракийското оброчище Индипасха, Мишкова нива, пещерата на Бастет, връх Голямо градище, резерват Средока, градът на мъртвите – Пропадът, Камъкът, както и интерактивната екопътека на билките от „Водиците” до село Бръшлян.

Всичко това, заедно с официалното откриване на фестивала, е планувано за 12 май. За следващия ден има идея маршрутите да включат туристически обекти от  община Царево, която е съседна за Малко Търново, или пък турската част на Странджа като част от плана да се възстанови трансграничния характер на фестивала.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация