Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Фестивалът на Странджанската зеленика събра хиляди хора

Фестивалът на Странджанската зеленика събра хиляди хора

Рекорден брой посетители се включиха във Фестивала на зелениката тази година. Над 6 000 души взеха участие в тазгодишното издание на странджанския празник, който се проведе в двата почивни дни – 13 и 14 май.

Събитието, което се организира от ДПП „Странджа", този път се проведе в местността Ямата край село Граматиково, община Малко Търново.

14-тият Фестивал на зелениката беше открит от директора на ДПП „Странджа” инж. Димо Димов. Той връчи три награди за особени заслуги към Парка. Отличени бяха д-р Дико Патронов – считан за един от бащите на най-големия в страната природен парк; Георги Димов – който се грижи за ИПЦ „Горска сбирка” в с. Граматиково; Киро Киров от с. Кондолово.

Приветствия към организаторите и участниците във фестивала поднесоха Илиян Янчев – кмет на община Малко Търново, инж. Георги Лапчев – кмет на община Царево и проф. Иван Палигоров, който връчи и поздравителен адрес към организаторите от ръководството на Изпълнителната агенция по горите.

В рамките на фестивала се проведе и кулинарен конкурс, в който се включиха местни хора от всичките населени места, намиращи се на територията на парк „Странджа”.

Особен интерес за присъстващите предизвика образователното състезание „Мама, татко и аз”. За най-добрите и в двете надпревари имаше специални плакети.

В първия фестивален ден природолюбителите имаха възможност да се разходят по 7 атрактивни екопътеки. Във втория ден ръководството на Парка предложи на своите гости още три маршрута, които бяха ориентирани към Черноморска Странджа.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация