Предна В момента Следва
MICHAEL JACKSON BLACK OR WHITE

Новини Царево

Фестивалът на Странджанската зеленика събра хиляди хора

Фестивалът на Странджанската зеленика събра хиляди хора

Рекорден брой посетители се включиха във Фестивала на зелениката тази година. Над 6 000 души взеха участие в тазгодишното издание на странджанския празник, който се проведе в двата почивни дни – 13 и 14 май.

Събитието, което се организира от ДПП „Странджа", този път се проведе в местността Ямата край село Граматиково, община Малко Търново.

14-тият Фестивал на зелениката беше открит от директора на ДПП „Странджа” инж. Димо Димов. Той връчи три награди за особени заслуги към Парка. Отличени бяха д-р Дико Патронов – считан за един от бащите на най-големия в страната природен парк; Георги Димов – който се грижи за ИПЦ „Горска сбирка” в с. Граматиково; Киро Киров от с. Кондолово.

Приветствия към организаторите и участниците във фестивала поднесоха Илиян Янчев – кмет на община Малко Търново, инж. Георги Лапчев – кмет на община Царево и проф. Иван Палигоров, който връчи и поздравителен адрес към организаторите от ръководството на Изпълнителната агенция по горите.

В рамките на фестивала се проведе и кулинарен конкурс, в който се включиха местни хора от всичките населени места, намиращи се на територията на парк „Странджа”.

Особен интерес за присъстващите предизвика образователното състезание „Мама, татко и аз”. За най-добрите и в двете надпревари имаше специални плакети.

В първия фестивален ден природолюбителите имаха възможност да се разходят по 7 атрактивни екопътеки. Във втория ден ръководството на Парка предложи на своите гости още три маршрута, които бяха ориентирани към Черноморска Странджа.Power TOP 30

 • 1
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
 • 4
  TODDLA T
  MAGNET (FEAT. ANDREA MARTIN)
 • 5
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
Цялата класация