Предна В момента Следва
THE UNDERDOG PROJECT SUMMER JAM (REMIX)
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Фазаново - хляб от човек за човека

Фазаново - хляб от човек за човека

„Споделеният хляб е най-сладък” – така мисли Красимир Слабаков, който от две седмици насам купува от Царево, опакова, вози и раздава от врата на врата хляб. В село Фазаново. В селото фурна няма, а и малко са хората, живеещи постоянно там.

Независимо дали е тук, или отвъд океана, Краси е един от тях.

Заедно със съпругата си Мария решават и заделят от личните си средства, за да има за насъщния на малкото останали старци в селото.

„Не повече от 30-на души са. Чечи беше една от тях” – споделя пред  радио POWER FM Красимир.

Чечи, или Стефания, е негова майка. Последните си дни тя изживява във Фазаново и много  искала да има хляб за всеки дом.

Сега за добрината на жената, отгледала две свои деца и  възпитала много чужди, ще си спомнят най-малко два пъти седмично нейните живи приятели във Фазаново.  

За хляба, който подаряват синът и снахата, има специална опаковка.  Дизайнерска . Дело на дарителите – Красимир и Мария. Логото на хартията  прилича на просфора, а надписът гласи: „Този хляб не се продава”. Може би символично, като причастие за душите...

„Зиме пътят към Фазаново е трудно проходим. Уговорил съм се с един приятел, който да дава джипа си, за да доставяме хляба” – сподели още Красимир.

Творецът, чиито декорации украсяват къщата на Версаче в Маями – САЩ  и декорациите му дават дърворезбованата прелест на Ритуалната зала в Царево, е доволен от споделеното щастие. Синът, роден в любовта на Чечи и големия Петър Слабаков казва, за себе си, че е просто човек.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация