Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

ДТС „ПРИМОРЧЕ“ С ОТЛИЧИЕ В „МОРЕ ОТ РИТМИ“

ДТС „ПРИМОРЧЕ“ С ОТЛИЧИЕ В „МОРЕ ОТ РИТМИ“

Децата от ДТС "Приморче"  взеха участие в осмия поред Национален фолклорен фестивал "Море от ритми" в гр. Балчик от 21 до 24-ти септември. 

В тазгодишното издание на фестивала  се включиха над 800 танцьори от цялата страна. 

Танцьорите от фолклорен състав „Приморче“ с художествен ръководител Мария Върбанова, се представиха отлично в раздел "Обработен фолклор".
Великолепното изпълнение на приморските талантливи деца им донесе почетното трето място. Тази година оценяването беше по точкова система, което гарантираше  изключително  ниво на прецизност. 

ДТС “ Приморче“  представи община Приморско и читалище „Самообразование – 1919″ гр. Приморско  така, че аплодисментите за тях не стихваха дълго.

"Винаги се завръщаме заредени с положителни емоции, незабравими спомени и с гордост от постигнатите успехи и добро представяне на децата", каза  художественият ръководител на ДТС "Приморче" Мария Върбанова.

„Море от ритми“  се провежда всяка година през месец септември в Балчик. Целта му е да се популяризира българския фолклор,  да съхранява и развива фолклорното богатство на България, традициите и българския дух, да бъде посредник за обмен на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорните изпълнители.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация