Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Доброволци почистиха плажове край Ахтопол и Синеморец

Доброволци почистиха плажове край Ахтопол и Синеморец

Общо 4 плажа, 3 дни, 70 чувала, близо тон и половина отпадъци. Това е равносметката от доброволните инициативи за почистване на брега по Южното Черноморие, които се проведоха в края на миналата седмица. В кампанията се включиха близо 50 души, сред които деца и чуждестранни студенти по програмата „Еразъм“.

Плажовете, които доброволците успяха да почистят, се намират в района на Ахтопол и Синеморец. Това са плаж Папийско дере, малкият плаж под старото военно поделение в Ахтопол, както и дивите плажове Липите и Листи в природен парк „Странджа“. Според ентусиастите в тези райони сметосъбирането е затруднено, тъй като брегът не е под концесия, а някои места са труднодостъпни и единственият начин за почистване е на ръка. 

Организатори на инициативата са клуб „Зелена Странджа“ съвместно с кметство Ахтопол, кметство Синеморец, концесионерът на плажа при устието на река Велека в Синеморец и концесионерът на плаж Силистар. 

Припомняме, че това е третото за годината почистване на крайбрежието в района – още през април две доброволчески групи почистиха плаж Липите, Папийски плаж и малките заливи от Ахтопол до устието на река Велека. В края на юни пък водолази извадиха от дъното на пристанище Ахтопол над 80 автомобилни гуми. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация