Предна В момента Следва
EMINEM HOUDINI

Новини Царево

Доброволци извадиха над 80 автомобилни гуми от пристанищния залив на град Ахтопол

Доброволци извадиха над 80 автомобилни гуми от пристанищния залив на град Ахтопол

За втора поредна година град Ахтопол бе домакин на събитие зa водолази и харпунджии Diving Fest 2018.

По време на първия ден от събитието, което се провежда в дните между 28ми юни и 1 юли, доброволци извадиха над 80 автомобилни гуми от пристанищния залив на град Ахтопол.

Цел на тази инициатива, заложена в разнообразната и хуманна програма на Diving Fest 2018 е привличане на общественото внимание към наличното замърсяване на дъното с отпадъци, което сериозно застрашава бъдещето на Черноморското крайбрежие.  Извадените от пристанищния залив гуми, ще бъдат предадени за рециклиране в град Бургас.

В рамките на събитието всеки желаещ да се гмурка имаше тази възможност, като се довери на опитен инструктор и осигурена необходима екипировка.

Програмата включи още подводна стрелба в цел, образователни лекции за състоянието на екосистемите в Черно море, както и конкурси за най – голяма отстреляна риба, най – вкусна рибена чорба и най – добър подводен кадър.
Подводните фотографии ще бъдат показани в изложба.

В почистването на пристанищния залив на град Ахтопол взеха участие суденти по програма „Еразъм +“ от Франция, Испания, Великобритания, Япония и Турция.

Участие в инициативата взеха и местните рибари, като предоставиха личните си плавателни средства и капитански  умения.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация