Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

До края на годината проектът за рибарското пристанище в Царево трябва да получи строително разрешително

До края на годината проектът за рибарското пристанище в Царево трябва да получи строително разрешително

"Ако държавата реши да финансира разширението и ремонта на сегашното пристанище в Царево, на Южното Черноморие ще се отворят нови хоризонти и възможности за развитие". Това е мнението на кмета на общината инж. Георги Лапчев.

"До Нова година проектът за рибарското пристанище в морския град трябва да получи строително разрешително, защото той вече е съгласуван с всички министерства и са изготвени всички необходими документи", заяви градоначалникът.

„Близо 700 плавателни съда има регистрирани в Порт Царево. Категорично няма 700 места за лодки. Това принуждава рибарите да ги държат на сушата. През паламудения сезон, който е в момента, наистина има проблем. Лодките се удрят, причиняват си щети взаимно, а при малко по-щормово време рибарите са принудени да ги вадят от водата. Това не е характерно за едно пристанище.

След серия от обществени обсъждания, които провеждахме с рибарите още през 2012-2013 година, направихме новата концепция за рибарско пристанище. Тя е с много по-голяма кейова стена, с изграждането на втори вълнолом, най-доброто решение за едно пристанище“, добави инж. Лапчев.

Местните рибари и казват, че при лошо време лодките се вадят от морето: „Има пристанище, но не точно. По принцип има, но е само по документи. Ако морето е бурно, нищо не може да защити лодките. Трябва да се удължи вълноломът“.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация