Предна В момента Следва

Новини Царево

Днес в Царево - първа копка за “Lidl”

Днес в Царево - първа копка за “Lidl”

Днес в Царево ще бъде извършена първата копка от построяването на магазин от търговската верига “Lidl”.

"Лидл България" поема ангажимент да открие поне 30 нови работни места за жителите на община Царево. Очаква се строежът на магазина от дискаунтърската верига да завърши за 6 месеца и да заработи за предстоящия летен сезон” – сподели пред POWER FM кметът на общината инж. Георги Лапчев и добави, че и теренът, и инвестициите за построяване на обекта са изцяло частни. Той оцени като положителна тенденция създаването на конкурентна среда в търговския бизнес на общината.

“Lidl”е част от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България веригата стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 88 магазина в 46 града и над 2300 служители.


"Лидл България" е на второ място по приходи от продажби сред веригите в страната след "Кауфланд" (също част от Schwarz).

"Лидл България" поема ангажимента да намали с 20% до 2025 г. използваната пластмаса за всички продукти собствена марка, съобщиха от компанията. За да постигне целта си, веригата ще се съсредоточи върху програма, която затваря цикъла на производство, ще наблегне върху търсене на рециклируеми материали и въвеждане на възобновяеми ресурси и системи за повторна употреба.


"Грижата за природата е сред основните приоритети на Lidl в световен мащаб и наш основен фокус в България. Това ни води на всяко едно ниво – от начина, по който строим, до начина, по който организираме и оптимизираме работните процеси в магазините си. С поемането на ангажимента да намалим и използваната пластмаса за всички наши продукти собствена марка, ние правим още една стъпка в посока осигуряване на устойчиво развитие на нашия бизнес", заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация