Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Детските заведения в община Приморско стават безплатни

Детските заведения в община Приморско стават безплатни

Детските градини, детската ясла и детската млечна кухня на територията на община Приморско вече ще бъдат безплатни. Предложението на кмета д-р Димитър Германов беше разгледано на комисия в общинския съвет и ще бъде гласувано на предстоящата сесия.

Най-малките жители на общината вече ще се обучават напълно безплатно в детските заведения, като едно от условията е те да имат постоянен адрес на територията на общината и поне един от родителите да е с постоянен адрес и адрес по местоживеене. Същото се отнася и за децата, ползващи услугата „Детска млечна кухня“.

Мотивите за направеното от градоначалника предложение за изменение в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги са изцяло социални. Като основна причина за промяната се посочва насърчаване на раждаемостта и стимулиране на младите семейства да останат да живеят и работят в община Приморско.

С отпадането на тази такса ще се увеличат обхватът и средната месечна посещаемост в детските заведения, което ще доведе до по-добра социализация на децата в ранна детска възраст и ще повиши подготовката им за училище,  мотивира се в предложението си кметът Германов.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация