Предна В момента Следва
TOPIC BREAKING ME (FEAT. A7S)
ON AIR 16:00 - 18:00
Power Top 30 Програмата

Новини Царево

Детските заведения в община Приморско стават безплатни

Детските заведения в община Приморско стават безплатни

Детските градини, детската ясла и детската млечна кухня на територията на община Приморско вече ще бъдат безплатни. Предложението на кмета д-р Димитър Германов беше разгледано на комисия в общинския съвет и ще бъде гласувано на предстоящата сесия.

Най-малките жители на общината вече ще се обучават напълно безплатно в детските заведения, като едно от условията е те да имат постоянен адрес на територията на общината и поне един от родителите да е с постоянен адрес и адрес по местоживеене. Същото се отнася и за децата, ползващи услугата „Детска млечна кухня“.

Мотивите за направеното от градоначалника предложение за изменение в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги са изцяло социални. Като основна причина за промяната се посочва насърчаване на раждаемостта и стимулиране на младите семейства да останат да живеят и работят в община Приморско.

С отпадането на тази такса ще се увеличат обхватът и средната месечна посещаемост в детските заведения, което ще доведе до по-добра социализация на децата в ранна детска възраст и ще повиши подготовката им за училище,  мотивира се в предложението си кметът Германов.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация