Предна В момента Следва
PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS IN THE DARK
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Децата и ловците в почивка

Децата и ловците в почивка

В община Царево 5 и 6 януари 2017г. ще са неучебни дни. Това разпореди кметът инж. Лапчев  със заповед.  Ваканцията на децата ще бъде удължена с два дни и те ще се върнат за учебни часове в класните стаи на 9 януари – понеделник. Мярката се налага тъй като броят на заболелите от грип се увеличава, а метеоролозите  предупреждават за понижаване на температурите и обилни снеговалежи.

В община Царево влиза в сила още една принудителна ваканция. За съжаление на ловците в Странджа, а и в цяла България, се забраняват ловът и разселването на пернат дивеч в природата. Това е факт, влязъл в сила със заповед на министъра на земеделието и храните  оставка Десислава Танева.

Забраната се въвежда във връзка с усложнената обстановка поради констатираното заболяване инфлуенца по птиците, се посочва в съобщението.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на изпълнителните директори на Българската агенция по безопасност на храните и на Изпълнителната агенция по горите.

Кметовете и кметските наместници на населените места започват преброяване на всички животновъдни обекти, в които се отглеждат птици, а данните ще бъдат предоставени на официалните ветеринарни лекари за съответната община.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация