Предна В момента Следва
JUSTIN TIMBERLAKE SAY SOMETHING (FEAT. CHRIS STAPLETON) REMIX

Новини Царево

Държавата ще прави карта на всички строежи в чувствителни зони по Черноморието

"Много е сложно, има обжалвания на база действащо законодателство преди 2008 година" - това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с болезнения въпрос за строителство по Черноморието. Ангелкова изрично подчерта, че на плаж не може да се строи. 

В зона А и зона Б вече може да се строи след разрешение, но при спазване на определени параметри за височина и застрояване. 

"Започнали сме проверка от миналия месец, изисках от всички черноморски кметове информация какви разрешителни за строеж са дадени в зона А и Б по Черноморието ни – за да можем да анализираме какво да очакваме като строителство", уточни министърът.

По отношение на статистиката за туристите и колко е вярна, Ангелкова пак каза, че се отчитат нощувките в категоризирани места. Можело обаче да има измами при хотели 3 звезди и надолу, но с пускането на новата система за отчет към НАП (Единна система за туристическа информация прави връзка към НАП, МВР, НСИ и Министерството на туризма), вече щяло всичко да се следи. 

"Ще има и глоби, ако не се подават данни", предупреди министърът, но добави, че санкции ще почнат да се налагат от 1 октомври тази година, като от днес вече трябва хотелиерите да подават данни.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация