Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Данъчните следят изкъсо обектите по Южното Черноморие

Данъчните следят изкъсо обектите по Южното Черноморие

Данъчните проверяват обстойно семейните хотели по Черноморието. Проверките на служителите от Националната дирекция за приходите в Бургас разкриват и някои фрапиращи случаи на заобикаляне на законите. Изненадващи проверки на екипи на звеното "Фискален контрол" са  установили поредица от фискални нарушения и неотчитане на обороти в семеен хотел в град Царево. От началото на месец юли при пълна заетост на легловата база отчетеният оборот е бил в размер на 42 лева. 

Екипите са се натъкнали и на малки обекти, които са извършвали дейност без касови апарати. "Няма да отслабваме темпото, не искаме да пречим на бизнеса, но печалби не могат и не трябва да се реализират чрез измами и заобикаляне на законите. Контролните ни действия целят оборотите да се формират при една равнопоставена конкурентна среда, неспазващият правилата не може да има предимство" коментира резултатите от проверките през последните дни началникът на отдел "Оперативни дейности" - Бургас при главна дирекция "Фискален контрол" Даниел Вълканов.

С цел откриване на рискови търговци, данъчните са поставили под наблюдение чрез дистанционната връзка и много високооборотни заведения по Южното Черноморие. Внимателно се проследява информацията по интернет за съпътстващи летния сезон мероприятия,  както и  онлайн резервациите и закупуване на билети. 

Патрулните екипи на НАП, в много от случаите съвместно с правоохранителните органи, вече са  предоставили за анализ информация от  близо 2000 търговски обекта по Южното крайбрежие.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация