Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Четвъртокласничка от Царево е победител в националния конкурс “България в картини и слово“

Четвъртокласничка от Царево е победител в националния конкурс “България в картини и слово“

Ивайла Кузмова, ученичка в IV а клас  на СУ "Н.Й.Вапцаров" - Царево е големият победител в своята възрастова група от първи до четвърти клас в петия Национален конкурс “България в картини и слово“. Тя написа разказа  “Легенда за Велека“. С него преди дни се класира втора и на друг литературен конкурс в Сливен. Преподавател на Ивайла е г-жа Златина Димитрова. 

Петият Национален конкурс “ България в картини и слово“  събра в Търговище 1256 произведение на деца от цялата страна. Това издание на форума се радва на ръст в броя на творбите и на участниците - поясняват организаторите. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за тази учебна година на Министерството на образованието и науката. 

Целта е да се даде възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България; да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора. 
В раздел литературно творчество са изпратени 266 творби – стихотворения, есета, съчинения, разкази. Общият брой на рисунките е 854. За първа година в тази категория, освен училища, школи и специализирани учебни заведение, участват и детски градини. В раздела за идеен проект – с мултимедийна презентация са се представили 136 участници.

Заради участници от други държава се обмисля конкурсът да стане международен. Награждаването на отличените ще е на 10 май.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация