Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Бургаският съд разреши промяната на устройствения план до плажа "Силистар"

Административният съд в Бургас разреши промяната на подробния устройствен план (ПУП) на терен до плажа "Силистар, съобщи на сайта си правораздавателното ведомство.Административните съдии отсъдиха, че общинските съветници от Царево не са нарушили закона като дават право за трайно ползване с ниско застрояване.

Съдът отхвърли жалбата на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков по казуса „Силистар“ като я остави без разглеждане и прекрати административното дело.

Припомняме, че със заповед на областния управител беше оспорено решение на Общински съвет гр. Царево за проведено заседание на 24 август, с което общинските съветниците разрешиха да се промени ПУП в района и така да се изгради път към плажа.

Проектът влезе в съда след като екозащитници излязоха на протест срещу промяната на плана, като посочиха, че това било първа стъпка към застрояването на един от малкото диви плажове в страната.

Става въпрос за терен, който се намира на 500 метра от плажната ивица, като преди време там са се намирали стопански постройки.

От съда посочиха, че по закон областният управител не е сред лицата, оправомощени да оспорват решенията за одобряване или изменение на подробните устройствени планове. Решението на общинските съветници представлява част от процедура по издаване на краен акт, който не подлежи на отделно оспорване, поради което е налице основание за прекратяване на делото, информираха от бургаския съд.

Решението може да бъде обжалвано до 7 дни пред Върховния административен съд.

С решението си Административен съд Бургас дава право за „трайно ползване-ниско застрояване (до 10 метра)” на терена в две застроителни петна „за вилни сгради“, като между тях да преминава обслужващ път с широчина 4 метра, осигуряващ безпрепятствен достъп до морски плаж „Силистар“.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация